Rekrutacja

Zdrowe odżywianie

Klas 4c uczestniczyła w warsztatach kulinarnych w szkole gotowania Akademia Młodego Kucharza.

Tematyka lekcji: Zdrowe odżywianie.

Podczas zajęć edukacyjnych dzieci samodzielnie przygotowywały smaczne potrawy. W międzyczasie rozmawiali  o zdrowych składnikach, przyprawach, ich pochodzeniu, smakach i zapachach. Na zajęciach poznali  nowe dla nich rodzaje zdrowych produktów (np. mąka pełnoziarnista, otręby, popping z amarantusa, kiełki fasoli mung). Potrawę jaką przygotowali to spring rollsy. Dzieci na czas zajęć otrzymały wszystkie akcesoria niezbędne do gotowania oraz składniki na zajęcia. Na koniec zajęć dzieci otrzymały przepisy. Dzięki temu mogli później, pod okiem rodziców, przygotować podobną potrawę w domu. Kulinarne lekcje edukacyjne trenują samodzielność w gotowaniu, jednocześnie wykorzystując wiedzę o zdrowym odżywianiu.

Izabela Han

 

Uczennice przygotowują potrawę
Uczennice przygotowują potrawę

 

Chłopcy przygotowują potrawę
Chłopcy przygotowują potrawę
 Warzywne składniki
Warzywne składniki
Uczennice pozują do zdjęcia
Uczennice pozują do zdjęcia
 Uczennice słuchają wykładu
Uczennice słuchają wykładu
Klasa 4 c pod budynkiem Akademii Młodego Kucharza
Klasa 4 c pod budynkiem Akademii Młodego Kucharza

 

Skip to content